Atlas V Rocket lancerer amerikansk spion -satellit natten over i aften: Se live

NROL-42 nyttelast kåbe

Den klassificerede NROL-42-spionsatellit hejses for at møde sin United Launch Alliance Atlas V-raket forud for en planlagt sen natopskydning den 23. september 2017 fra Vandenberg Air Force Base i Californien til U.S.National Reconnaissance Office. (Billedkredit: United Launch Alliance)



En amerikansk spionsatellit opsender en hemmelig mission tidligt søndag (24. september), og du kan følge rumfartsaktionen live online.

NROL-42-satellitten er planlagt til at løfte fra Californiens Vandenberg Air Force Base klokken 01:30 EDT (0530 GMT, 22:30 lørdag lokal tid i Californien) oven på en United Launch Alliance (ULA) Atlas V-raket. Du kan se lanceringen her på demokratija.eu begynder kl. 1:10 EDT (0510 GMT; 22:10 PDT), høflighed af ULA.

Du kan også se liftoff direkte via ULAs websted her .



Lanceringen skulle oprindeligt finde sted tidligt fredag ​​(22. september), men ULA skubbede den tilbage for at udskifte et defekt batteri på Atlas V.

NROL-42 vil blive drevet af U.S.National Reconnaissance Office (NRO), der bygger og administrerer landets flåde af spionsatellitter . NRO-missioner har en tendens til at blive klassificeret, og NROL-42 er ingen undtagelse; Amerikanske embedsmænd har ikke afsløret, hvad rumfartøjet vil lave, eller hvad dets kredsløb vil være. [ De farligste rumvåben nogensinde ]

National Reconnaissance Office



National Reconnaissance Office's NROL-42 satellit er planlagt til at starte oven på en United Launch Alliance Atlas V-raket tidligt den 24. september 2017.(Billedkredit: ULA)

NROL-42 bliver den 25. satellit, som ULA, et joint venture mellem luftfartsgiganter Boeing og Lockheed Martin, har lanceret til NRO. De 24 tidligere flyvninger - som blev udført af Atlas V-, Delta IV- og Delta II -raketter - har alle været en succes.

Den kommende liftoff bliver den 73. for to-trins Atlas V, der debuterede i 2002 og har loftet så højt profilerede nyttelast som NASAs Mars rover Curiosity og New Horizons rumfartøj. Alle lanceringer af Atlas V til dato har været en succes.



Følg Mike Wall på Twitter @michaeldwall og Google+ . Følg os @Spacedotcom , Facebook eller Google+ . Oprindeligt udgivet den demokratija.eu .