Sådan følger du Europas Mars ankomst og landing online

En kunstner

Et kunstners koncept viser ExoMars kredsløb og lander, der nærmer sig den røde planet. (Billedkredit: ESA / ATG medialab)



Det europæisk ledede ExoMars 2016-projekt skal efter planen slippe en sonde på overfladen af ​​den røde planet onsdag (19. oktober), og du kan følge missionens største begivenheder online, herunder en rumfartøjsseparation søndag (16. oktober).



ExoMars 2016 er en mission fra European Space Agency (ESA) og Rusland, der fungerer som en forløber for en Mars rover -mission (med mulig prøve retur) planlagt til at starte i 2020. Den nuværende mission består af Trace Gas Orbiter (en kredsende satellit) og Schiaparelli -landeren, der vil hjælpe med at teste teknologier til den fremtidige rover -mission.

ESA leverer live dækning af tre separate ExoMars -begivenheder i løbet af den næste uge. Den første vil være landerens adskillelse fra kredsløbet søndag; den anden vil landerens touchdown onsdag, og den tredje vil være en missionstatusopdatering torsdag (20. oktober). [ Galleri: Europas ExoMars -missioner i billeder ]



Agenturet sender live dækning af landerens adskillelse fra det kredsende rumfartøj søndag fra kl. 10:30 EDT (1430 GMT). Du kan se den webcast via ESAs livestream -afspiller . Du kan følg missionen live på demokratija.eu her , med tilladelse fra ESA.

Onsdag vil agenturet webcast -dækning af landeren, der berører Mars med en række programmer. En ESA Social TV -webudsendelse er planlagt til at køre fra 9.00 til 11.15 EDT (1300 til 1515 GMT). ESAs vigtigste ExoMars -program følger derefter i to dele: Det første begynder kl. 11:44 EDT (15:44 GMT) og fortsætter til omkring kl. EDT (1700 GMT). Anden halvdel af den udsendelse begynder kl. 14.25. EDT (1825 GMT) og slutter omkring kl. EDT (2000 GMT). Du kan se den udsendelse på ESA's live webcast side eller på ESAs Facebook -side .

Og endelig torsdag vil agenturet webcaste et pressemøde for at levere en missionstatusopdatering, der begynder kl. 4 EDT (0800 GMT).



Du kan søge efter tekstopdateringer om ExoMars -missionen på ESA's mission hjemmeside . Du kan også følge Twitter -konti for ExoMars , og ExoMars orbiter .

Besøg demokratija.eu i løbet af den næste uge for fuldstændig ExoMars 2016 -missionsdækning op til onsdagens ankomst og landing.

Følg Calla Cofield @callacofield .Følg os @Spacedotcom , Facebook og Google+ . Original artikel om demokratija.eu .