Rusland lancerer et fragtskib til rumstationen i dag! Sådan ser du ud.

En russisk Soyuz -raket med fragtskibet Progress 71 står oven på affyringsrampen i Baikonur Cosmodrome, Kasakhstan til en opsendelse af 16. november 2018 til den internationale rumstation.

En russisk Soyuz -raket med fragtskibet Progress 71 står oven på affyringsrampen i Baikonur Cosmodrome, Kasakhstan til en opsendelse af 16. november 2018 til den internationale rumstation. (Billedkredit: RSC Energia)



Rusland har forberedt sin næste plejepakke til astronauter ombord på den internationale rumstation i en forsendelse, der er planlagt til at eksplodere i dag (16. november).



Lastforsendelsen, kaldet Progress 71, vil starte på en Soyuz-FG-raket fra Baikonur Cosmodrome i Kasakhstan. Liftoff vil være kl. 12:14 lokal tid den 17. november eller kl. 13:14 EST den 16. november (1814 GMT). En udsendelse af lanceringen begynder kl. EST (1800 GMT), og du kan se på demokratija.eu , med tilladelse fra NASA TV, eller direkte gennem bureauets livestream .

Pakket i den Progress -kapsel er 2,8 tons (2,5 tons) forsyninger til tre astronauter bor og arbejder i øjeblikket på kredsløbslaboratoriet. Halvdelen af ​​forsendelsen er last og reservedele til det gigantiske anlæg, men lastskibet transporterer også brændstof, ilt, luft og vand som en del af standardprocedurer for genforsyning, ifølge NASA.



Kapslen anløber til rumstationens Zvezda -servicemodul den 18. november kl. 14:30. EST (1930 GMT). NASA vil også livestreame den manøvre, der begynder kl. 13.45. EST (1645 GMT).

Dagens opsendelse vil være den første af en Soyuz-FG-raket siden 11. oktober, da en raket, der transporterede to astronauter til rumstationen, afbrød kort efter liftoff. Disse astronauter gennemførte en ballistisk nødindgang og landede sikkert, men fiaskoen betyder, at der i øjeblikket kun er tre astronauter ombord på det kredsende laboratorium. Det russiske rumfartsagentur, Roscosmos, har med succes lanceret en lidt anderledes version af Soyuz siden fiaskoen.

Det er en travl uge for fragtoverførsler: I morgen (17. november) skal en Northrop Grumman Antares -raket sprænge en anden genforsyningsmission til rumstationen med lift fra NASAs Wallops Flight Facility i Virginia planlagt til 4:01 am EST ( 0901 GMT). Denne kapsel lægger til kaj den 19. november kl. 5:20 EST (1020 GMT).



Send en e -mail til Meghan Bartels på mbartels@demokratija.eu eller følg hende @meghanbartels . Følg os @Spacedotcom og Facebook . Original artikel om demokratija.eu .